Social Image Fallback

Hiswa Blauwe vlag Golden Anchors

Update (26 maart): Protocol voor kranen en te water laten van schepen ten tijde van coronavirus

Gebleken is dat niet iedereen zich bewust is van de lastige omstandigheden voor onze collega’s op de haven. Voor de duidelijkheid hebben we de afspraken nog eens op een rij gezet in dit protocol. Wij doen een dringend beroep op u om dit te respecteren. Alleen dan kunnen we ons werk blijven doen en de haven open houden. Dank voor uw begrip!

 • ALS u op de jachthaven aan de boot komt werken, doe dit bij voorkeur alleen en ten hoogste met zijn 2-en
   
 • Als de boot klaar is om te water gelaten te worden, ga NIET naar de havenmeester, meld dit telefonisch of per email aan het havenkantoor. U hangt de landvasten en stootwillen gereed, zoals u gewend bent
   
 • U bent NIET aanwezig bij het te water laten van de boot. Als de stempelplekken met anti-fouling geschilderd moeten worden, kunt u de verf en kwast of roller klaarzetten bij de stempel / steun waar ook het label aan bevestigd is. De havenmeesters doen dat voor u
   
 • Als de boot te water is gelaten, nemen wij telefonisch of per email contact met u op. U kunt de boot dan dagelijks na 16:00 uur bij de kraan weghalen en naar de box varen
   
 • Neem hierbij alle mogelijke maatregelen met betrekking tot afstand en veiligheid in acht. Houd minimaal 2 meter afstand
   
 • Er worden door ons geen masten op de boot geplaatst, we doen dit op een later tijdstip graag voor u. Als de boot met gestreken mast (als deze aan dek ligt)  niet in de eigen ligplaats past, neem dan telefonisch of per email contact op met het havenkantoor voor een tijdelijke ligplaats
   
 • U benadert de havenmeesters niet persoonlijk, maar communiceert telefonisch of per email met het havenkantoor. Bezoek het havenkantoor alleen als dit noodzakelijk is en doe dit alleen. Meerdere gasten tegelijk in het havenkantoor is niet toegestaan
   
 • Houd een veilige afstand van minimaal 2 meter tot andere gasten op de haven, ook als dit betekent dat u even moet wachten om elkaar te passeren op de steigers of in de sanitair gebouwen.
   

Update (24 maart): Haven blijft open, minder voorzieningen

De overheid heeft maandagavond (23 maart) nieuwe maatregelen afgekondigd om het coronavirus tegen te gaan. Naar aanleiding van de meest recente richtlijnen van overheid en RIVM vragen wij u rekening te houden met de volgende aanpassingen:

 • Wij werken met een aangepaste planning die erop is gericht de contacten te minimaliseren. Houdt er a.u.b. rekening mee dat wij niet direct aan al uw wensen tegemoet kunnen komen.
 • De haven is alleen geopend voor ligplaatshouders en bezoekers van de bedrijven op ons terrein. U heeft uw Thuishavenpas of code van de looppoortjes nodig om het terrein te betreden.
 • Bezoek de haven bij voorkeur alleen (of met partner) en in ieder geval niet met een groep.
 • Bezoek het havenkantoor alleen wanneer dit echt noodzakelijk is! Neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media. Ook voor het maken van afspraken over de te water lating van uw boot en werkzaamheden.
 • Mastwerkzaamheden zijn momenteel niet mogelijk.
 • ​Betalingen kunnen uitsluitend per PIN of Creditcard, wij accepteren GEEN contant geld. Dit geldt ook voor het tankstation.
 • Ter bescherming van u en onze collega’s vragen wij u gepaste afstand te bewaren (minimaal 1,5 meter).
 • Wij houden één sanitair gebouw geopend en uiteraard wordt deze extra goed schoongehouden. De speeltuin is niet toegankelijk en de winkels zijn slechts beperkt open.
 • Momenteel kan geen gebruik worden gemaakt van ons camperveld en van de trekkershutten. 

Wij nemen onze verantwoordelijkheid en gaan ervan uit dat u dat ook zult doen. Mogelijk sluiten we delen van de haven en/of toegangspoorten af om ongewenst verkeer tegen te gaan.

Zorg voor elkaar en blijf gezond!

Team Jachthaven Naarden


Extra maatregelen om verspreiding coronavirus te voorkomen (16 maart)

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen rond het Coronavirus nemen wij extra (hygiëne) -maatregelen om de gezondheid van onze medewerkers en gasten te kunnen beschermen. We verwachten dat het de komende tijd drukker op de haven wordt. Natuurlijk vinden we dat fijn, maar we willen graag met u wat afspraken maken om dat in goede banen te leiden.

Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van de overheid (en de HISWA). Gelet op de laatste publicatie van het RIVM ( zie HIER ) hebben wij besloten de personele bezetting aan te passen.

Wij roosteren minder mensen in om de kans op uitval van het hele team te verkleinen. Mogelijk verlopen werkzaamheden daardoor de komende tijd minder vlot dan u van ons gewend bent. Denk hierbij vooral aan het kranen en te water laten van boten.

Met uitzondering van restaurant PorterHouse (voorlopig gesloten) hanteren de bedrijven op de haven de openingstijden die gebruikelijk zijn voor deze tijd van het jaar. Ook het havenkantoor is uiteraard bereikbaar. Wel willen wij u vragen bij voorkeur telefonisch of via de mail contact met ons op te nemen.

Bezoek ons havenkantoor alleen als dit echt noodzakelijk is.

Wij hopen op uw begrip en medewerking en houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. Houd ook onze Facebook pagina in de gaten.

Met vriendelijke groet,

 

Team Jachthaven Naarden,

Onderdeel Port Adhoc / Thuishavens

Delen