Social Image Fallback

Hiswa Blauwe vlag Golden Anchors

Volg de verbouwing!

We gaan de haven bruisender, toegankelijker en beter bereikbaar maken. Daarmee zullen ook de verkeersstromen over de haven worden beperkt. Tegelijkertijd creëren we ruimte om in de komende jaren een nieuw havenplein in te richten. Dit wordt een plein waar van alles te doen is voor vaste ligplaatshouders, passanten en bezoekers van buitenaf. Bijvoorbeeld een nieuw restaurant aan het water! Maar ook een fijne boulevard om te kunnen genieten van al het moois dat de jachthaven te bieden heeft en meer recreatieve voorzieningen voor het hele gezin. Omdat er een tweede toegang naar de haven komt zal dit plein autovrij zijn, wat van het havenplein een nog fijnere plek maakt.

Update 10 april 2016

In week 14 is er een begin gemaakt met de bouw van het nieuwe restaurant Porter House. Een mooi paviljoen met een terras aan het water! 

In week 14 is er ook een begin gemaakt aan de bestrating. De bestrating wordt vanaf het woonhuis richting het boothuis gelegd. Binnen enkele weken is de haven weer gewoon begaanbaar! 

De jollensteiger in het water is klaar en wordt zo snel mogelijk geplaatst.

In week 16 zal er een begin worden gemaakt met het asfalteren. 

Meerkerk Houtbouw - Aannemersbedrijf Fokker Oomen - Piet Kraaijeveld Hardhout Constructies

Update 28 november 2015

Vanaf april 2016 komt er een nieuw sfeervol restaurant op de plek waar nu de speeltuin is. Het wordt een gemoedelijke plek aan het water met een terras in de zon en afmeermogelijkheden voor passanten. Vanaf half december tot 1 april is het huidige restaurant gesloten. In deze tijd wordt het nieuwe restaurant gebouwd zodat u in het voorjaar kunt genieten op de nieuwe locatie.  De steigers B1, B2 en de even zijde van de B3 steiger worden opgeheven. Dit wordt de locatie van het nieuwe restaurant. Op de C1 steiger wordt per april 2016 een jollensteiger gemaakt voor boten tot 4,50 meter. Het huidige jollenveld wordt aangepast. De helling tegenover het hoofdgebouw wordt deze winter omgebouwd naar een natuurzwembad. Om dit te realiseren wordt de helling vanaf 1 januari gesloten. De tweede helling blijft wel bestaan als trailerhelling.  Het gebouw waarin nu Wehmeyer Yacht Brokers, Scheepsdief Watersport, Havencafé Gooimeer, de Reddingsbrigade en de Roei- & Zeilvereniging zit, wordt volledig opgeknapt en opnieuw ingedeeld. Ook het havenkantoor krijgt hierin een plaats, zodat we centraler aan het havenplein komen te zitten. Begin december starten de werkzaamheden voor de bouw van een tweede loods.  Dit is een verwarmde loods die we onder andere gebruiken voor winterstalling. 

.

Update 19 maart 2015:

Maandag 16 maart is de nieuwe doorgang een feit. Gerrit Gortzak heeft met de kraan het eerste stukje uit de dijk geschept. Het bezoekersparkeerterrein is inmiddels geasfalteerd en deze week zijn we gestart met het belijnen. De aankomende weken wordt de nieuwe ingang verder afgemaakt zodat die vanaf april in gebruik kan worden genomen. Vaste ligplaatshouders kunnen gebruik blijven maken van de vertrouwde parkeerplaatsen middels kenteken herkenning welke ’s avonds ook worden afgesloten door middel van de rolpoort. Het nieuwe parkeerterrein is bedoeld voor kort bezoek. Klik hier voor meer informatie. Op beide parkeerplaatsen worden voldoende bagagekarren geplaatst. Ook zijn er meer dan genoeg mindervalide plaatsen gerealiseerd. Ligplaatshouders van het boothuis kunnen parkeren achter de loods via een eigen toegang. Het jollenveld is grotendeels verplaatst naar het terrein tussen de loods en het boothuis en komend jaar zal alleen de helling naast het boothuis gebruikt kunnen worden. Hierdoor is het haventerrein voor het hoofdgebouw autovrij. Er wordt hard gewerkt om medio mei een tijdelijke horecagelegenheid met terras aan het water te realiseren. De reddingsbrigade is verhuisd naar het hoofdgebouw waardoor er weer ruimte is gecreëerd voor campers. Komend jaar gaan we de plannen voor het renoveren van het hoofdgebouw en het inrichten van het centrale haventerrein verder uitwerken. Al met al is er al een hoop werk verzet afgelopen winter. Hebt u vragen? Loop gerust even binnen op het havenkantoor. Dan lichten we het een en ander uiteraard graag toe!

Update 17 december 2014 : 

Eind september zijn we begonnen met het herinrichten van twee van onze parkeerterreinen. Parkeerterrein P1 is opnieuw geasfalteerd en vanaf deze winter wordt deze gebruikt voor het stallen van  schepen in de winterstalling. Nog dit jaar komt er duurzame led verlichting en zullen er stroomkasten worden geplaatst. Vanaf het voorjaar zal er een nieuw slagboom systeem worden gebruikt waarmee u via uw kenteken toegang tot P1 en P2 krijgt.  In december zijn we begonnen met het leegruimen van parkeerterrein P3. Teerhoudend asfalt is afgevoerd om verantwoord te worden verwerkt en de rest wordt gebruikt als fundering voor het nieuwe parkeerterrein. 

Wat gaat er verder gebeuren?

Begin 2015 zal de nieuwe ingang over de dijk gerealiseerd worden. Deze ingang geeft toegang tot parkeerterrein P3. Dit terrein krijgt een openbaar karakter zonder slagbomen en is bedoeld voor kort parkeren en voor bezoekers aan de winkel en horeca. De komende maanden gaan we hard aan de slag met het uitwerken van de plannen voor een restaurant aan de waterkant en het herinrichten en van het centrale voorzieningen gebouw. Ook de terreininrichting van het havenplein zal dan verder worden ontworpen.

Wat merkt u hiervan?

In het voorjaar zullen alle parkeerkaarten omgewisseld worden. De eerste keer dat u deze gebruikt op P1/P2 zal het systeem automatisch uw kenteken koppelen aan uw parkeerkaart. De borg is verlaagd naar € 20 en het parkeertarief is geheel komen te vervallen.  Verder streven we ernaar dat u gedurende het seizoen zo weinig mogelijk merkt van de verbouwing.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Update september 2014: We zijn al begonnen!

22 september zijn we begonnen met het herinrichten van Parkeerplaats P1. Deze parkeerplaats zal in de toekomst ‘s winters gebruikt gaan worden voor de winterstalling van schepen en blijft gedurende het zomerseizoen beschikbaar voor ligplaatshouder om te parkeren. Via 1 slagboom worden zowel parkeerterrein P1 als parkeerterrein P2 exclusief bereikbaar voor vaste ligplaatshouders.

Aansluitend zal het parkeerterrein tussen het centrale gebouw waar o.a de scheepswinkel en het restaurant in zitten en de loods opnieuw worden ingericht. Deze parkeerplaats wordt toegankelijk voor bezoekers van de jachthaven, de winkel, zeilschool en het Havencafe. Om deze parkeerplaats zo goed mogelijk bereikbaar te maken, zal er een nieuwe toegang worden gecreëerd over de dijk ter hoogte van het NH Hotel.

Zwembad

De haven zal duidelijk verdeeld worden in zones voor parkeren, bootstalling, rust, ruimte, cultuur, recreatie en verblijf. Er komt ruimte voor bijzondere overnachtingvormen, een beeldentuin, speelvoorzieningen en zelfs een zwembad of waterspeeltuin. Dit alles in een parkachtige omgeving die aansluit bij de sfeer van het Gooi. Een gevoel van luxe en gastvrijheid, maar wel voor iedereen bereikbaar. Met of zonder boot!

Eten & drinken aan het water

We ontwikkelen de komende tijd een nieuw restaurant aan het water waar het voor bezoekers van de jachthaven en ’t Gooi heerlijk genieten is van de sfeervolle omgeving van ons Havenpark. Op een mooie zomerse dag op het terras of in de winter bij een gezellig haardvuur.

Havenkantoor: de Schelp weer centraal!

In het centraal voorzieningen gebouw "de Schelp" huisvest op dit moment de scheepsmakelaar, een zeilschool, het Havencafe, de scheepswinkel, de roei- en zeilvereniging, een reisbureau en het sanitair. Het Havenkantoor bevindt zich nu nog bij de toegang tot parkeerterrein P2. Als het nieuwe havenplein ontwikkeld wordt zal ook het Havenkantoor weer een centrale plek gaan krijgen op de jachthaven. Dit wordt mede mogelijk doordat de locatie van het restaurant wordt verplaatst. Ook het bestaande gebouw de Schelp zal dus een facelift ondergaan.

 Klik op het icoontje voor diverse impressies & schetsen

 

Delen