Social Image Fallback

Hiswa Blauwe vlag Golden Anchors

Duurzaamheid op de haven

Duurzaam ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel. Wij willen als Thuishavens Groep de schoonste havens van Nederland realiseren. Wij vertellen u graag meer over hoe wij dit willen bewerkstelligen.

Blauwe vlag

Als haven zijn wij aangesloten bij de blauwe vlag. Voordat deze wordt uitgereikt worden er verschillende punten getoetst. Onderstaand is een overzicht van een aantal van de criteria:
 

  • Schoon water en schone kade
  • Voldoende schone sanitaire voorzieningen
  • Gescheiden afvalinzameling het liefst ook met bilge- en afval water
  • Lozingen van afvalwater zijn niet toegestaan in de haven
  • Reddings- en blusmaterialen zijn aanwezig
  • Er is een havenreglement van toepassing
  • Er is informatie beschikbaar over hoe om te gaan met natuur en milieu

 

Jaarlijks rijkt de Blauwe Vlag milieuonderscheidingen uit aan stranden en jachthavens. Deze onderscheidingen laten zien dat de haven schoon en veilig is. Voor toeristen is de blauwe vlag een internationaal herkenning- en kwaliteitssymbool.

 

Bilge- en vuilwater pomp

Om er samen voor te kunnen zorgen dat het water schoon blijft hebben wij een bilge- en vuilwater pomp. Bij de tanksteiger is dan ook de mogelijkheid om uw bilge- en vuilwater geheel kosteloos te lozen. Dit systeem is 24 uur per dag in werking en u kunt dan ook lozen wanneer het u uitkomt. Helpt u mee met het schoonhouden van het water?

Green Diesel

Sinds kort hebben wij Gulf Diesel Green in onze dieseltank. Wij vertellen u graag meer over de voordelen van deze brandstof.

Minder brandstofverbruik
Gulf Diesel Green bevat natuurlijke enzymen die afkomstig zijn uit plantenextracten. Brandstofverbruik wordt gereduceerd en er vindt een efficiëntere verbranding plaats. De brandstof verbrand sneller en dit geeft de motor meer vermogen.

Milieubewust
Green Diesel zorgt ervoor dat het brandstofverbruik afneemt maar het zorgt er ook voor dat de hoeveelheid CO2 uitstoot afneemt. De uitstoot van schadelijke gassen wordt ook verminderd waardoor de roetfilters langer meegaan én de planeet minder vervuild word.

Verminder motorproblemen
Green Diesel bevat enzymen die onzuiverheden zoals slugde, water of micro-organismen afbreken. Dit zorgt ervoor dat het brandstofsysteem gereinigd wordt. Als u Green Diesel tankt kan dit er op de lange termijn voor zorgen dat de motoren en tanks langer mee gaan.
 

Meer vuilnisbakken

Uit onderzoeken en verschillende denktanks is gebleken dat er vanuit ligplaatshouders vraag was naar extra vuilnisbakken op het terrein. Wij hebben hierdoor besloten om meer vuilnisbakken op het terrein te plaatsen om de haven zo schoon mogelijk te houden. 

Laten wij er samen voor zorgen dat wij de schoonste haven van Nederland hebben.

 

Delen