Social Image Fallback

Hiswa Blauwe vlag Golden Anchors

Corona update

Update 5 november 2021

Vanaf 6 november is er door de overheid weer een (gedeeltelijke) mondkapjesplicht ingesteld. Bij een bezoek aan het Havenkantoor en aan onze sanitair gebouwen willen wij u vriendelijk verzoeken uw mondkapje te dragen. Daarnaast is er een advies om zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te houden, wat op de jachthaven zonder al te veel problemen mogelijk zou moeten zijn. Ook bij de ondernemers op het terrein kunnen maatregelen gelden, denk daarbij aan een mondkapjesplicht in de Scheepswinkel, of een geldige QR code in de horeca. 

Update 25 september 2021

De anderhalve meter maatregel is komen te vervallen. We kunnen ons weer vrij bewegen over de jachthaven en in de gebouwen op de jachthaven. Wij zullen stapsgewijs ook alle voorzieningen weer volledig toegankelijk maken. Ook restaurant Porterhouse kan weer op volle kracht draaien en het najaar in!  Houdt u de komende tijd nog wel rekening met de maatregelen in de horeca!

Update 3 september 2021

Ondanks een wat tegenvallende zomer heeft watersportend nederland weer in grote getalen gebruik gemaakt van de boot! het was gezellig druk op de haven en we hebben weer veel nieuwe ligplaatshouders mogen ontvangen. September begint meet mooi weer dus wie nog wat vrije dagen heeft kan nog volop genieten van de rust en ruimte op het water!

Vanaf 28 april is het terras van Restaurant PorterHouse weer open van 12.00 - 18.00.

U dient vooraf te reserveren en maximaal 2 personen per tafel, tenzij uit 1 huishouden.

Ook de watersportwinkel Scheepsdief is weer 'gewoon' toegankelijk.
 

Update 3 februari 2021

De huidige beperkende maatregelen zijn opnieuw verlengd tot 2 maart 2021. Helaas ook de avondklok.

Blijft u overnachten op uw boot? U kunt na 21.00 gewoon gebruik maken van het sanitair op de haven, omdat u zich op een afgesloten (privé) terrein bevindt.

Bent u van plan de haven of uw boot te bezoeken? Houd u er dan rekening mee dat restaurant PorterHouse en de watersportwinkel De Scheepsdief zijn gesloten. Bij de Scheepsdief kunt u producten bestellen en bij de winkel ophalen. De overige bedrijven zijn gewoon open en hier bent u van harte welkom.  

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Op de website van branche organisatie HISWARECRON vind je alle informatie over de coronamaatregelen als je een recreatiebedrijf wilt bezoeken, dus ook onze jachthaven.

 

BEZOEK WEBSITE

 

Onze haven is sinds eind mei toegankelijk voor passanten en stapsgewijs bieden we steeds meer faciliteiten.

Vanaf maandag 15 juni is het gezamenlijk sanitair weer geopend. De toiletten zijn al geruime tijd toegankelijk voor onze gasten. Vanzelfsprekend helemaal coronaproof. Houd u rekening met de aanwijzingen en geef elkaar a.u.b. ruimte.    

U kunt alleen met PIN betalen. Iedere gast kan gebruik maken van de vuilwaterpomp (naast het tankstation) en de stortplaats voor het chemisch toilet.

De meeste bedrijven op de haven zijn geopend. Restaurant PorterHouse Naarden is dagelijks geopend en onze snackkraam Dock Franse is van vrijdag t/m zondag van 16.00-19.00 weer geopend. Bij de Watersportwinkel Scheepsdief kunt u koffie halen.

 

Update  (22 april) Wat kan er wel en niet op de haven 


Op dinsdag 21 april heeft het kabinet de meeste corona maatregelen verlengd tot 21 mei. Wij zetten nog even op een rij wat wel en niet kan op de jachthaven:

U bent nog steeds welkom om de haven en uw boot te bezoeken. En u kunt varen.

Op de jachthaven kunt u gebruik maken van de volgende faciliteiten:

 • Onderhoud aan en te water laten van uw boot (water en elektra op de steigers zijn aanwezig)
 • Wij kunnen uw boot naar de box slepen
 • Tanken (geen contante betaling)
 • We kunnen op afspraak weer masten plaatsen op de boot. Neem even contact op met het havenkantoor voor de mogelijkheden.

De meeste bedrijven op de haven zijn geopend

Scheepsdief watersport is dagelijks geopend van 10:00 – 16:00 uur (op zon- en feestdagen van 10:30 – 16:00 uur) www.scheepsdief.nl

Wehmeyer Yachtbrokers zijn vaak op de haven aanwezig en op afspraak te bezoeken, het kantoor is momenteel gesloten. www.wehmeijer.nl

Jachtservice Gooimeer is van ma- vr aanwezig en kan bijna alle werkzaamheden uitvoeren. Er is een deurbeleid (deur zit op slot maar personeel is aanwezig) Op zaterdag alleen op afspraak www.jachtservicegooimeer.com               

Restaurant PorterHouse is van wo – zo van 17:00 – 20:00 uur open voor afhaal www.porterhouse.nl

Bij Marina Parcs kan geboekt worden, alles volgens de richtlijnen van het RIVM www.marinaparcs.com

De Roei- & Zeilvereniging zal het jeugdzeilen waarschijnlijk in Juni weer gaan opstarten, uiteraard met de maatregelen van de overheid in het achterhoofd www.rzvnaarden.nl

De volgende maatregelen blijven tot 21 mei ongewijzigd

 • Restaurant PorterHouse blijft gesloten, maar eten kan afgehaald worden.
 • De snackwagen Dock Franse is momenteel nog niet open maar we kijken naar mogelijkheden voor beperkte openstelling.
 • Ons sanitair blijft gesloten. We vragen u alleen gebruik te maken van eigen sanitair op de boot of kort te verblijven op de haven.
 • Inname van ‘vuil’ water (chemisch toilet en vuilwaterpomp) is niet mogelijk.
 • Bezoek van passanten, met boot tent of camper is (nog) niet mogelijk.

Wij hopen snel op versoepeling van de maatregelen.

Houd vol en blijf gezond!

Team Jachthaven Naarden

 

Update (1 april) Sanitaire voorzieningen gesloten

Gisteren heeft de overheid een aantal maatregelen aangescherpt en/of verlengd.

Dit betekent dat het vanaf heden verboden is om sanitaire voorzieningen in de vorm van gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen op onze jachthaven geopend te houden. Onze badhuizen zijn daarom per direct gesloten. U kunt hier voorlopig geen gebruik van maken (in ieder geval tot 28 april 2020).

We willen u (mede vanwege het sluiten van onze badhuizen) vragen klussen in de winterstalling uit te stellen tot een later moment. Wel kunnen wij onder de volgende voorwaarden de boot voor u te water laten:

 • U hangt zelf de stootwillen en landvasten aan de boot,
 • Vervolgens kunt u per e-mail aangeven dat de boot te water kan
 • U ontvangt een e-mail van ons als de boot in het water ligt waarna u de boot na 16:00 uur kunt ophalen bij de kraan en naar de box kunt varen.
 • Als u later in het jaar bijvoorbeeld het onderwaterschip nog wilt aanpakken kunt u kosteloos gebruik maken van een kraanarrangement van 2 weken.

LET OP! Deze maatregelen zijn een aanvulling op de maatregelen van 24 en 26 maart j.l.

De weersvoorspellingen voor komend weekend zijn goed. Wij begrijpen dat u graag de haven en de boot bezoekt. Wij adviseren de richtlijnen van het RIVM te volgen en thuis te blijven. Alleen op deze manier voorkomen we samen verspreiding van het virus. En kunnen wij op een ‘normale’ manier onze werkzaamheden blijven uitvoeren. Wij nemen onze verantwoordelijkheid en vertrouwen erop dat u hetzelfde doet.

Bent u benieuwd naar de status van uw boot nu u niet naar de haven kunt komen, of heeft u algemene vragen, laat ons dit via E-mail weten.

Wij zijn er voor u en uw boot!                                                                   

Zorg voor elkaar en blijf gezond!

 

Update (26 maart) Protocol voor kranen en te water laten van schepen

 

Gebleken is dat niet iedereen zich bewust is van de lastige omstandigheden voor onze collega’s op de haven. Voor de duidelijkheid hebben we de afspraken nog eens op een rij gezet in dit protocol. Wij doen een dringend beroep op u om dit te respecteren. Alleen dan kunnen we ons werk blijven doen en de haven open houden. Dank voor uw begrip!

 • ALS u op de jachthaven aan de boot komt werken, doe dit bij voorkeur alleen en ten hoogste met zijn 2-en
   
 • Als de boot klaar is om te water gelaten te worden, ga NIET naar de havenmeester, meld dit telefonisch of per email aan het havenkantoor. U hangt de landvasten en stootwillen gereed, zoals u gewend bent
   
 • U bent NIET aanwezig bij het te water laten van de boot. Als de stempelplekken met anti-fouling geschilderd moeten worden, kunt u de verf en kwast of roller klaarzetten bij de stempel / steun waar ook het label aan bevestigd is. De havenmeesters doen dat voor u
   
 • Als de boot te water is gelaten, nemen wij telefonisch of per email contact met u op. U kunt de boot dan dagelijks na 16:00 uur bij de kraan weghalen en naar de box varen
   
 • Neem hierbij alle mogelijke maatregelen met betrekking tot afstand en veiligheid in acht. Houd minimaal 2 meter afstand
   
 • Er worden door ons geen masten op de boot geplaatst, we doen dit op een later tijdstip graag voor u. Als de boot met gestreken mast (als deze aan dek ligt)  niet in de eigen ligplaats past, neem dan telefonisch of per email contact op met het havenkantoor voor een tijdelijke ligplaats
   
 • U benadert de havenmeesters niet persoonlijk, maar communiceert telefonisch of per email met het havenkantoor. Bezoek het havenkantoor alleen als dit noodzakelijk is en doe dit alleen. Meerdere gasten tegelijk in het havenkantoor is niet toegestaan
   
 • Houd een veilige afstand van minimaal 2 meter tot andere gasten op de haven, ook als dit betekent dat u even moet wachten om elkaar te passeren op de steigers of in de sanitair gebouwen.
   

Update (24 maart): Haven blijft open, minder voorzieningen

De overheid heeft maandagavond (23 maart) nieuwe maatregelen afgekondigd om het coronavirus tegen te gaan. Naar aanleiding van de meest recente richtlijnen van overheid en RIVM vragen wij u rekening te houden met de volgende aanpassingen:

 • Wij werken met een aangepaste planning die erop is gericht de contacten te minimaliseren. Houdt er a.u.b. rekening mee dat wij niet direct aan al uw wensen tegemoet kunnen komen.
 • De haven is alleen geopend voor ligplaatshouders en bezoekers van de bedrijven op ons terrein. U heeft uw Thuishavenpas of code van de looppoortjes nodig om het terrein te betreden.
 • Bezoek de haven bij voorkeur alleen (of met partner) en in ieder geval niet met een groep.
 • Bezoek het havenkantoor alleen wanneer dit echt noodzakelijk is! Neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media. Ook voor het maken van afspraken over de te water lating van uw boot en werkzaamheden.
 • Mastwerkzaamheden zijn momenteel niet mogelijk.
 • ​Betalingen kunnen uitsluitend per PIN of Creditcard, wij accepteren GEEN contant geld. Dit geldt ook voor het tankstation.
 • Ter bescherming van u en onze collega’s vragen wij u gepaste afstand te bewaren (minimaal 1,5 meter).
 • Wij houden één sanitair gebouw geopend en uiteraard wordt deze extra goed schoongehouden. De speeltuin is niet toegankelijk en de winkels zijn slechts beperkt open.
 • Momenteel kan geen gebruik worden gemaakt van ons camperveld en van de trekkershutten. 

Wij nemen onze verantwoordelijkheid en gaan ervan uit dat u dat ook zult doen. Mogelijk sluiten we delen van de haven en/of toegangspoorten af om ongewenst verkeer tegen te gaan.

Zorg voor elkaar en blijf gezond!

Team Jachthaven Naarden


Extra maatregelen om verspreiding coronavirus te voorkomen (16 maart)

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen rond het Coronavirus nemen wij extra (hygiëne) -maatregelen om de gezondheid van onze medewerkers en gasten te kunnen beschermen. We verwachten dat het de komende tijd drukker op de haven wordt. Natuurlijk vinden we dat fijn, maar we willen graag met u wat afspraken maken om dat in goede banen te leiden.

Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van de overheid (en de HISWA). Gelet op de laatste publicatie van het RIVM ( zie HIER ) hebben wij besloten de personele bezetting aan te passen.

Wij roosteren minder mensen in om de kans op uitval van het hele team te verkleinen. Mogelijk verlopen werkzaamheden daardoor de komende tijd minder vlot dan u van ons gewend bent. Denk hierbij vooral aan het kranen en te water laten van boten.

Met uitzondering van restaurant PorterHouse (voorlopig gesloten) hanteren de bedrijven op de haven de openingstijden die gebruikelijk zijn voor deze tijd van het jaar. Ook het havenkantoor is uiteraard bereikbaar. Wel willen wij u vragen bij voorkeur telefonisch of via de mail contact met ons op te nemen.

Bezoek ons havenkantoor alleen als dit echt noodzakelijk is.

Wij hopen op uw begrip en medewerking en houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. Houd ook onze Facebook pagina in de gaten.

Met vriendelijke groet,

 

Team Jachthaven Naarden,

Onderdeel Port Adhoc / Thuishavens

Delen