Social Image Fallback

Nieuwe sloep voor Sloeproeien Naarden

Onlangs heeft Sloeproeien Naarden een boot  te water gelaten die volledig is gerestaureerd. Wij vertellen u graag meer over de sloeproeivereniging en hun vloot!

Sloeproeien Naarden is ontstaan als actie voor het goede doel. Oud mariniers besloten te gaan roeien, tijdens de Rowing Challenge in 2015, om op die manier buddy’s te kunnen ondersteunen die in nood zijn of kampen met PTSS (Posttraumatische Stress-stoornis).

   

In 2013 zijn zij gestart met trainen met als doel van Rotterdam, via Vlissingen, naar Londen te roeien.
Een vriend van de voorzitter heeft destijds de boot gefinancierd onder voorwaarde dat de boot na de inzamelingsactie in Naarden kwam te liggen en dat er een vereniging zou worden opgezet.
Inmiddels is de vereniging een sportieve en gezellige roeiclub met als thuisbasis Jachthaven Naarden. De vereniging telt ongeveer 70 leden maar blijft groeien. Waar het eerst alleen mannelijke leden waren zijn er nu inmiddels ook veel vrouwen lid.

De leden van de sloeproeivereniging zijn ontzettend goed bezig. Zo zijn de dames Nederlands kampioen geworden en zijn de mannen respectievelijk tweede en vierde geworden op het Nederlands kampioenschap!

De vereniging weet van aanpakken! Nadat er afgelopen jaar tijdens wedstrijden tegenstanders hartklachten hebben gehad is er besloten om vanuit Naarden, in samenwerking met Crash Move, een cursus lifesaving te organiseren. Alle roeisloepverenigingen in Nederland waren welkom om hieraan mee te doen en het was een succesvolle cursus!

Afgelopen maanden is er ook keihard gewerkt aan de restauratie van een roeisloep zodat hier in het nieuwe seizoen mee kan worden gevaren. Deze roeisloep heeft ook een nieuwe naam gekregen: Den Dollen Daas.
Den Daas omdat de boot in Jachthaven Naarden ligt en dit onderdeel is van Den Daas Recreatie, het familiebedrijf die vier jachthavens beheert en exploiteert. Dollen staat in de naam omdat daarmee geroeid wordt maar ook omdat er aan boord wel wat lol mag worden gemaakt!

Sloeproeien Naarden heeft met de komst van de Den Dollen Daas de vloot inmiddels uitgebreid naar 4 roeisloepen die allemaal in de haven te vinden zijn. Het is een gezellige en groeiende vereniging waarbij samen roeien en gezelligheid centraal staat. Voor meer informatie over de vereniging of de sloepen kunt u altijd terecht op de website van de vereniging of u kunt iemand aanspreken op de haven!

 

 

Delen