Social Image Fallback

Hiswa Blauwe vlag Golden Anchors

Een dag in Amsterdam

Of u nu een museum wilt bezoeken, door de stad wilt wandelen of een concert wilt bijwonen; in het levendige Amsterdam is er altijd wat te doen. Reclame maken voor onze hoofdstad is vast niet nodig, maar we geven u graag een aantal tips!

De 9 straatjes

De aller-allermooiste en leukste winkeltjes van Amsterdam? Zonder meer te vinden in de 9 straatjes. Die overigens samen ook één van de beeldigste stukjes Amsterdams grachtenschoon vormen. Check de website van de 9 straatjes om te kijken of er leuke aanbiedingen of acties zijn.

Museumplein

Het ‘nieuwe’ Rijksmuseum, de collecties van het Stedelijk, Van Gogh. Het Museumplein is sterker dan ooit nu alle musea er zijn opgeknapt en uitgebreid. Waarschuwing: koop op internet toegangskaartjes voor het Rijksmuseum, want in de weekenden en in vakantieperiodes kunnen de wachtrijen bij de kassa erg lang zijn.

De Hallen

Een andere bijzondere locatie is 'De Hallen'. Gevestigd in een oude tramremise uit 1901 in Amsterdam West. Het gerenoveerde rijksmonument is veranderd in een bruisend centrum van media, mode, cultuur, horeca en ambacht. Het complex biedt onderdak aan creatieve bedrijven en talenten, maar ook aan de populaire Foodhallen, Hotel de Hallen, restaurants Meat West en Halte 3, een kinderopvang, een bibliotheek, filmstudio’s en een bioscoop: de ‘Filmhallen’.

Hoe komt u in Amsterdam?

Met de auto bent u vanaf Jachthaven Naarden binnen 20 minuten in de Oosterdoksparking, midden in het centrum van de stad. Gaat u liever met het openbaar vervoer? Er vertrekken elk uur meerdere treinen vanaf station Naarden-Bussum en ook met de bus is Amsterdam uitstekend bereikbaar. Plan hier uw reis.

Delen