Social Image Fallback

Hiswa Blauwe vlag Golden Anchors

Ervaar de Nederlandse geschiedenis

Het Muiderslot is een prachtig middeleeuws kasteel in Muiden. Het kasteel is een vierkante waterburcht die rond 1285 werd gebouwd door Graaf Floris V.

Een beleving voor jong en oud

Een bezoek aan dit kasteel is voor jong en oud een ware beleving. Het kasteel kunt u via verschillende routes bezichtigen, waarbij steeds een ander thema centraal staat. In de zomermaanden is er een valkenier die vertelt over de valkenjacht in de tijd van Graaf Floris. Tijdens zo’n valkenjacht werd Floris gevangen en vermoord.

Maak een wandeling door de kasteeltuinen

In het kasteel kunt u verschillende tentoonstellingen bezoeken. Maar ook de tuinen van het slot zijn met grote zorgvuldigheid aangelegd; een Kruidhof, een Warmoeshof en een Pruimenboomgaard. Heerlijk om doorheen te wandelen. In de Taveerne op het slotplein kunt u rustig wat eten of drinken en genieten van deze bijzondere historische setting.

Bereikbaarheid

Het Muiderslot vindt u in het nabijgelegen Muiden (7 kilometer). U kunt een fiets huren bij het havenkantoor, maak een wandeling langs de oevers van het IJmeer of pak de bus. Het Muiderslot is ook met de auto bereikbaar, maar de parkeergelegenheid is beperkt.

 

Meer informatie

Delen