Social Image Fallback

Hiswa Blauwe vlag Golden Anchors

Romantiek, antiek en Jan des Bouvrie

Het stadje met de stervormige vestingwal is wereldberoemd in heel Nederland. Een dagje Naarden Vesting is een feest voor alle zintuigen. Het stadje is bijzonder rijk aan kunst, cultuur, geschiedenis, antiek en natuurlijk de dessins en designs van Jan des Bouvrie in Het Arsenaal. De vesting is vanaf Jachthaven Naarden slechts 15 minuten fietsen (te huur bij het Havenkantoor), een keer gas geven met de auto of een stop de bus – halte is om de hoek.

Monumenten en musea

Naarden Vesting staat al in z’n stervormige vesting sinds de 17e eeuw en van die rijke Gouden Eeuw – en ook de tijden daarna – is in Naarden Vesting veel bewaard gebleven. Bezoek bijvoorbeeld het Comenius Museum, het Vestingmuseum (met GRATIS rondleidingen op zondag!) of de beeldschone Grote Kerk. Stadswandelingen zijn hier bijzonder mooi. Informatie en routes: VVV Gooi- en Vechtstreek.

Delicaat shoppen

Geen warenhuizen en megamalls in Naarden Vesting, maar ooohhh… Het is er zo leuk winkelen! Je vindt er namelijk vooral een verzameling van hele goede speciaalzaken, zoals Kantje Boord (hele mooie schippersmode), Vranse Gans (antiek) en Juffertje in ’t Groen (bloemen- en planten van het woonbladen-achtige soort). Goede kwaliteit van mensen met hart voor hun waren.

The Outdoor Experience

Wilt u Naarden Vesting op een actievere manier ontdekken? Vesting Adventure biedt diverse sportieve activiteiten in en om de prachtige middeleeuwse ve. Denk aan mountainbiken, GPS speurtochten, boogschieten, maar ook fiets- en wandeltochten door Naarden en omgeving. Klik hier voor meer informatie over Vesting Adventure.

FotoFestival Naarden (om het jaar in mei-juni)

FotoFestival Naarden is sinds 1989 uitgegroeid tot een van de belangrijkste evenementen binnen de Nederlandse fotografie. Iedere twee jaar krijgt de Nederlandse fotografie een prachtig podium in exposities op verschillende locaties in Naarden Vesting. Vaak zijn er verrassende fotopresentaties buiten, in het water en in de vele monumentale gebouwen. Heel erg de moeite waard!

VVV Naarden

Bent u enthousiast geworden? Bij de VVV in de Utrechtse Poort kunt u nog meer informatie vinden over Naarden om er een heerlijk dagje uit van te maken in onze prachtige stad.

 

Meer informatie

Delen